5.03.2009

Dökül Cebindekileri

Benim verdiğim adıyla Dökül Cebindekileri, insanların katılımıyla anlam kazanan bir proje. Sanıyorum bir tasarım öğrencisinin okul projesi. Zaten anlaşılan o ki, proje sahibi arkadaş, geçer notu alınca site ile ilgilenmeyi de bırakmış. Keşke proje sahibi işin peşini bırakmasaydı ve bu proje yaşamaya devam etseydi. Çünkü yaratıcı olduğu kadar, yaratıcılığa olanak da sağlayan harika bir fikir ve aynı zamanda çok da eğlenceli.

Eminim bu fikirden yola çıkılarak çok güzel şeyler yapılabilir, site çok daha büyüyüp bambaşka boyutlara getirilebilir. Ne biliyim bir sosyal ağa dönüşebilir. Gençlerin AIDS konusunda bilinçlendirilmesi için çalışan bir organizasyon için harika bir araç olabilir. Kim bilir daha neler neler. İnternet ve pazarlama denince akla gelen arkadaşlara sormak gerekecek.

Göndericilerin, oluşturdukları imajlar için kafa yordukları belli. E sonuçlarıda hoş olmuş tabiatıyla. İnsanda tekrar tekrar bakma ihtiyacı doğuran imajlar var, her seferinde ilk defa görüyormuş hissi yaratanlar ve küçücük bir ayrıntının 3. bakışta farkedilip insanın yüzünü güldüren çalışmalar da. Kısacası güzel işler.



Bu ikisi çok komik insanlara benziyorlar.



Bu kesin paragözün biri.


Bu da tam bir bira sever....