25.04.2009

Savaşçılar

11.04.2009

E Şey, Benim Adım...Ne?

2.04.2009

Gözden Geçirme - Sinemalardan

Sinemalardan işte öyle kendi halinde bir blog. Filmler hakkında (Hani isminden anlaşılmıyor, açıklayım dedim).


Yakın zamanda tasarımda bir takım değişiklikler yapmışlar. Daha önceden nasıldı bilmiyorum onun için bu hali daha iyi daha kötü birşey diyemeyeceğim.

Ancak postlara yorum ekleme alanında bir sorun var. Yorum ekleyebilmem için bir form doldurmam gerekiyor (bu da zaten standart ad/soyad, e-posta adresi... doldurumlasını isteyen formcuk). Belli alanların doldurulması zorunluluğu var (hemen hepsinde olduğu gibi).
Bu doldurulması zorunlu alanlar genellikle küçük bir (*) işaretiyle belirtilir. Veya minik puntolarla "doldurulması zorunludur", "sitede gösterilmeyecektir" gibi bir ifade yer alır yanlarında.

gibi.

Bu siteye bir yorum yazma gereği duyduğumda bu küçük uyarıları göremeyince. Dedim ilginç, bilgi istemeden yorum kabul ediyorlar demek ki. Çünkü hemen yorum yazma formunu üstündeki uzuuuun uzun yazıyı okuma gereği duymamıştım. Kullanıcı alışkanlıklarına dikkat etmek gerek. Tasarımda kullanılabilirlik, göz ardı edilemez. Bir de, mağdem formu doldurmadan yorum eklemeye kalktığımda hata mesajı alıyorum, o hata mesajını gördüğüm sayfadan "back" tuşunu kullanmadan geri dönmenin bir yolu olmalı.


Bir de cinlik yapmış blogun sahibi arkadaşlar. Şimdi sadece "Bakın yeni tasarım yaptık, şunu bunu değiştirdik. Nasıl buldunuz?" diyen bir yazı yazsalar, biliyorlar ki bir sürü yorum gelecek. E iyisi olacak tabi bunların, mutlu da olacaklar ama sırf eleştirmiş olmak için eleştiren de çıkıcak. Can sıkıcak. O yüzden ne yapmışlar? Yeni tasarımı kutlamak için bir çekiliş.

"Bir konunun konuşulmasını istemiyorsan, insanlara konuşacakları başka bir konu ver." Türkiye'de politikacıların her zaman çok iyi şekilde kullandıkları bir taktiği, bu arkadaşlarda güzel uygulamışlar.

Ha bu arada çekiş sonuçlarında olsa sorunun cevabını de verselermiş iyi olurmuş...

Hiçlik